sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Samedi

♛♛♛

Kolmen kruunun kollektiivi on aiemminkin vierailtu salainen puutarha. Se sijaitsee vieressä moskeijaa ja isän mukaan lähellä loistavinta couscous mestaa minkä tietää. Kolme kruunua on värikäs urbaani sisäpiha jonne ulkopuoliset on tervetulleita neljänä päivänä viikossa. 


Yritin kysyä häneltä nimeä mutta hän vain haukotteli.


MG La Bomba on tämänkertainen featuroitu taiteilija kollektiivin muurilla.


KOLMEN KRUUNUN KOLLEKTIIVI
11, Rue Des Trois Couronnes, 75011 Paris
AVOINNA
MA, KE, PE & LA
Klo 15-18


Le Mur eli muuri sijaitsee vähän matkan päässä Kolmesta kruunusta. Muuri päivittyy kahden viikon välein kansainvälisiä taiteilijoita myöten. Tällä kertaa sen on ottanut haltuun aiemmin viikolla oman näyttelynsä avanneen Marko93. Viereinen kahvila on täynnä spektaakkelin tarkkailijoita. Pariisilaiseen tyyliin kaikki tuolit on käännetty eteenpäin. Muuri on vakituinen kohtaamispaikka katutaiteesta innostuneille ja matalan kynnyksen spotti siitä kiinnostuneille. Keskustelua aiheesta on helppo aloittaa ja asiansa tuntevat täyttävät mielellään aukkokohdat tietämyksessä.

La Bague de Kenza
Nurkan takaa löytyi algerialaisin herkkuihin erikoistunut leipomo jonka viehättävä tarjonta vaati hetken ihastelun jälkeen valitsemaan niistä söpöimmät. Valtaosin ne paljastui marsipaaniksi. Olin ensin pakahtua, sitten tuli kamala jano.


Pari frendiä muunsi puoltoista vuotta takaperin ison hallin ateljeekompleksiksi jossa vietin silloin heidän kanssaan sen ensimmäistä uutta vuotta. Paikka on yhä pystyssä ja entistä vilkkaampi. Hankin sen kunniaksi kuivaa valkoviiniä.

Gare Jazz
Olen ehtinyt täällä ollessani usein mainita mielenkiinnostani jatsiin. Asiaa on yritetty ratkaista mitä pikimmiten. Tässä onneksi kävelymatkan päässä kompleksista sijaitsee peräti kolme myöhäisvieton paikkaa jossa usein tällainen levoton musiikki on pääosassa. Sinä iltana oli kaksi konserttia ja päätimme osallistua kumpaankin. Se kannatti. Mieleni räjähti.


Musiikki ensin. Kuiskaa.


Carousel Nocturnal olisi hieno bändinimi.

La Petite Halle
Selvisi sekin että pidän Martineista.


Lempiasiani tällaisina aamuina kun toivoo heräävänsä limsapullon vierestä. Jonkin perus grillimätön sijaan Traiteur Asiatique eli kiinalaisia pikarafloja löytyy vähän joka paikasta. Idiksenä on että ruokia on myyntivitriinin takana valmiina rivissä ja hinnat on per 100 grammaa tai kappalehintaan. Heität myyjälle painoarvion ja tämä täyttää muovirasian välillä sitä punniten. Jos hintoja on kahta eri, se meinaa että edullisempi on "a portée" mukaanotettu ja kalliimpi "sur place" eli paikan päällä. Allaoleva setti kustansi päälle vitosen. Silmät ovat aina suuremmat kuin maha. Ihminen pärjää vähemmilläkin kääryleillä. 


Mainitut paikat löytyy täältä
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Aamiaiskone . All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig