tiistai 12. maaliskuuta 2019

Koti-ikävä


Hankin kissamukin aikaa sitten isälle lahjaksi koska hän pitää kissoista. Se pölyttyi tähän asti hyllyllä ja päätin vihdoin ottaa sen itselleni käyttöön. Isäni ei unohtanut sitä hyllylle loukatakseen, sen sijaan hän säilytti sitä näkyvillä kiitollisuudesta. Se on näkökulmasta kiinni. Hän on erilainen henkilö. Sellainen jolle on turha hankkia lahjaa koska hänellä on täydellisen valmis systeemi. Tuttu ja turvallinen. Se voi ihmetyttää, mutta siihen palaaminen on jollain tavalla lohduttavaa. Rutiinit toistuu ja sen minkä on paikalleen jättänyt löytyy sieltä seuraavallakin kertaa. Se on kaiketi hänen tapansa ilmaista turvaa vaikka asioiden logiikka ei aina istu yhteen yleisesti hyväksytyn kanssa. Olemme puhuneet tästä ja välillä keksimme sille syyn. 


Kuulema Ranskassa on vain satanut. Tänään oli onneksi kaunis aamupäivä ja pihapuu kukki.


Kuinkahan paljon pariisilainen viettää keskimäärin elämästään metrossa?


Valitsin mantelitäytteisen piirakanpalan ja yritin ottaa siitä valokuvaa joka ei tallentunut. Teknologia ei ole ollut tänään ystäväni joten joudun hankkimaan jakamista varten uuden toisena päivänä. Voi ei.


Metsästäjä työssään. Isäni on Pokemonmestari.


Hän tietää taiteilijat nimeltä ja kertoo viimeaikaisista ilmiöistä, kuten sen että metroasemien suuria mainosjulisteita revitään systemaattisesti rikki. Hän ei tiedä mistä se johtuu. Hän näyttää isoa aukiota ja sanoo, -tänne voi lauantaisin tulla jos tekee mieli mellakoida. 

Tiemme eroavat joen varrella. Haluan mennä tutkimaan lähemmin tyttömäisen sievää liikettä ja isä ei ymmärrä että voisi lähteä seurakseni. Hän haluaa kuvata lisää uusia katutaideteoksia ennenkuin niiden päälle maalataan tai ne pestään pois. Sanon että tulen myöhemmin kotiin, että nähdään illalla ja kysyn onko hänellä muita suunnitelmia. Ei ole, hän vain haluaa nähdä joenvarren.


En ollut varma missä olin, mutta osaan kulkea Pariisissa ilman sitä huolta. Useimmat ovat kuulleet minun puhuvan Ranskaa vain lauluissa. Olen sama ihminen täällä kuin sielläkin sillä puolet minusta asuu täällä pysyvästi. Hän sanoi tekevänsä illaksi keittoa. 


Mainitut paikat löytyy täältä
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Aamiaiskone . All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig