perjantai 22. maaliskuuta 2019

Pariisin kevät

Galerie Sakura

En ymmärrä taidetta. En ymmärrä jazzia. En ymmärrä mistään mitään. Eikä ole ymmärtämisestä kiinni. On irrelevanttia ymmärtää jälkimmäisiä, ne on tehty olemaan ja olijana olo miten kukin ottaa kokemuksen vastaan on vain hänen itsensä koettavissa. Teen jazzia vaikka en ymmärrä sitä. Voin taiteilla vaikka olisin täysi moukka. Voin olla snobi jos päätän niin ja taas toisena päivänä jostain typerästä syystä valita uuden suosikkini. Se on vapautta ja sitä kumpikin minulle edustaa puhtaimmillaan.


Joko pidät tai et. Kaikki on suurta huijausta.

Popkulttuuri elää taiteessa. Se ruokkii nostalgiankipeitä ja varmasti myy ollakseen niin suosittua. Koen sen paikoin mauttomana vaikka yrittää kaikkensa hieroakseen minua oikein.


Ehkä se riippuu siitä haluaako se tarjota ohikulkevan elämyksen vai onko myynnissä.

L'as du Fallafel
Toisin kuin taide, mene pisimmän jonon perään jos et osaa valita tarjolla olevista falafelpaikoista. 

Ei ole lainkaan mautonta.


Olemme isän kanssa nörttejä ja Valerianin orkkispaneelien lisäksi myös taiteilija itse oli läsnä. Koin pienen ujouskohtauksen kun halusin pyytää häntä yhteiskuvaan, lopulta sain aikaiseksi kysyä ja hän suostui hyvillä mielin. Paneelit olivat myynnissä. En uskaltanut edes vilkaista hintoja. 

Galerie 9e Art

Pariisiin saapui kevät. Ihmiset tanssivat ja lauloivat kaduilla kirjaimellisesti. Se oli jotenkin ihmeellistä. Olla silloin sinä päivänä täällä ja nähdä se omin silmin. Ensimmäiset vihreät oksilla.


Isä halusi näyttää minulle paikan jossa tykkää istua usein. Tullessani takaisin vessasta kysyin häneltä:
"Arvaa mistä tietää ettei tässä paikassa käy usein naisia."
-Koska tämä on muslimialuetta?
"Ei. Vessoissa ei ollut peiliä."


Päivän kolmas ja viimeinen näyttelynavajainen oli valinnut taustamusiikikseen 80-luvun synapoppia. Tunnelma oli hyvin America Psycho ja kävijäkunta nuorekasta. Tämä on oikein hauska harrastus. Neuvoja aloittelijoille:

1. Etsi gallerioiden profiileja eri sosiaalisten medioiden alustoilla ja seuraa niitä.
2. Osallistu tai kiinnostu jokaisesta tapahtumasta.
3. Ajoita päivälle niin monta kuin voit ja tule paikalle mahdollisimman ajoissa.
4. Nauti alkupaloista ja juomatarjoilusta ennen seuraavaan siirtymistä.

Next Street Gallery
Les Etages
Juon viiniä ylitse muiden, mutta tämä oli hyvin laadukas ja viehättävä cocktailbaari. Establisaation suljettua baarimikot tulivat kohteliaasti ilmoittamaan jokaisella tarpeen poistua. Kiittelin heidän hienovaraisuuttaan ja minulle tarjottiin selkähierontaa. Käytäntö poikkesi merkittävästi perinteisestä niskaperseotteesta. 


Vähän matkan päässä cocktailbaarista sijaitsi reikä seinässä josta minulle vannotettiin että kyseessä on Pariisin parhaat hodarit. Kokkisnainen oli täydellisen piripäissään tekemässä kuumia koiria ja piirsi sinapilla peniksenkuvia sämpylän päälle. Ihmiset olivat oikeassa, hodari oli erinomainen.

Clark Hot Dog
Mainitut paikat löytyy täältä
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Aamiaiskone . All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig