perjantai 15. maaliskuuta 2019

Loft du 34


Lohikäärmeenkatu


Joka päivä on jossain päin Pariisia näyttelynavajaiset jonne voi kutsua itsensä. Perjantaille on postilaatikkoon ilmestynyt kolme eventtiä joista kaikista olen kiinnostunut. Pitää oppia luopumaan, viimeisimpien avajaisten ohittaminen ei tiputa ulos sosiaalisesta kehyksestä. Tulen itsekin vain vuoden välein. Ne kulkevat aina melko samoja reittejä. Sisään tullaan ensimmäisinä että ehtii ottamaan valokuvia teoksista ilman yleisötungosta. Annetaan poskisuudelmia vakkareille ja käydään tarjoitaltavien kimppuun ennen niiden loppumista. Illan edetessä pienet galleriat täyttyvät, lämpötila nousee ja happi loppuu. Valokuvia saa ja kuuluu ottaa, mitä enemmän näkyvyyttä sen parempi. Designoitu valokuvaaja puikkelehtii ihmisten lomitse ja kuvaa vaihtuvaa virtaa. Taideteosten ikuistaminen ja jakaminen jätetään yleisön tehtäväksi. 


Marko93 on ilmeisen suosittu. Teosten viereisiin nimilappuihin ilmestyy punaisia tarroja sitä mukaan kun niitä ostetaan. Taiteilija itse jakelee julisteita ilmaiseksi joihin pyydetään nimikirjoitusta. Hän on illan tähti ja jokainen haluaa kuvan hänen kanssaan. Yllään Markolla on sininen Hawajipaita ja se muistuttaa samaa jonkalaista pidin ekalla luokalla. Käyn sanomassa siitä hänelle ja hän ylpeänä kertoo löytäneensä sen kierrätystorilta vain seitsemällä eurolla. Taulujen keskihinta on kolme tonnia. 


Galleria keskellä on interaktiivinen valotaideteos jossa voi puhelimensa valolla piirtää kuvioita ruudulle. Idea on yksinkertainen ja hyvä. Löysin itseni leikkimästä sen kanssa useaan otteeseen.


Mainitut paikat löytyy täältä
SHARE:

2 kommenttia

 1. Niin ihanaa, pitääpä itsekin käydä tänään katsomassa joku näyttely. :) Mukavaa viikonloppua <3

  Dunia Toropainen
  https://duniatoropainen.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Huomasin vasta kommenttisi! Toivottavasti löytyi hyviä näyttelyitä. Koitin parhaani mukaan kerätä gallerioita jaettavaksi! :)

   -Z

   Poista

© Aamiaiskone . All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig