maanantai 24. syyskuuta 2018

Kotikolon lahjoja


Äiti oli löytänyt kirpputorilta 18 pientä prinsessakruunua, "eipä ne kalliiksi tullut. Montako haluat?"

Nyt voin vihdoin viettää prinsessajuhliani. Ei tarvitse askarrella vessapaperirullista ja kultamaalista kaikille kruunuja kun voin lainata jokaiselle oman sydämellisen. Äiti tarjosi myös kapeaa mustaa rasiaa ihastuttavalla sisäkannella. "En tiedä mihin sitä on voitu käyttää, ehkä kyniä varten."
Olen päivän mittaan miettinyt mitä siihen säilöisin. Ehkä sen pienen erän koristeellisia hiuspinnejä ja muita tukkakoristeita jotka ovat lähinnä kertyneet kauneuspöydän laatikostoon. Löydän sille sopivaa käyttöä. Yksikään sievä rasia ei jää ilman tarkoitusta. 


Sain myös kassillisen erikokoisia pitsiliinoja, "voit toki laittaa niitä minne haluat. Ajattelin niitä vain sopiviksi keittiöräteiksi. Ne voi sitten pestä. Nämä isommat voit laittaa roikkumaan kaapin alle käsiä varten. Eiks ois hyvä?"  

Tein juuri niin. Tämä kirppistelijöiden talous kultivoi mielikuvitusta.


Jos muutaman säilytän ihan vain sellaiseksi.


"Tässä ennenku unohdan, kuusenkerkkäsiirappia."

Olen keittänyt tänään jo kahdesti ison kupin inkivääri-sitruunateetä jonka kupin pohjalle olen kaatanut ruokalusikallisen kotitekoista siirappia. "Teit semmosen flunssantappojuoman sit."


Säilöttyä kesäkurpitsaa sen ollessa sesongissa, hävikkisämpylää ja kahvin pohjalle jääpalaksi pakastettua kermaa joka olisi mennyt muutoin vanhaksi. "Se erottuu vähän sellaiseksi rasvaiseksi."

Pienistä puroista kasvaa suuri virta.


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Aamiaiskone . All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig