Avomaankurkut ovat sesongissa. Kotikolossa säilötään kuin Strömsössä. Pyysin äidiltä reseptiä ja sain sen viestinä.
+
Yhteen purkkiin tulee:
Avomaankurkkuja viipaleina, niin että purkki täyttyy
(n. 3-4 kpl, purkin koosta riippuen)
1/2 sipulia leikattu renkaiksi
2-3 valkosipulin kynttä
Kuivattua chiliä
Tilliä (tillin varsia ja kukkia)
10 kokonaista valkopippuria
1/2 tl kokonaisia korianterin siemeniä
Liemi: (riittää n. 3 purkkiin)
1,5 l vettä
2 dl etikkaa
2 rkl suolaa
1,5 dl fariinisokeria
Lado kurkut ja sipuli purkkiin ja paina ne tiiviisti purkkiin.
Jos käytät tillin varsia, laita ne ensin purkin pohjalle.
Lisää lopuksi kuivattu chili, valkosipuli, mausteet ja tilliä.
Keitä liemi ja kaada kuumana purkkiin, niin että purkki täyttyy.
Sulje purkki ja anna jäähtyä.
Säilytä jääkaapissa.
Maistelemisen voi aloittaa seuraavana päivänä.
+
Ei kommentteja
Lähetä kommentti