tiistai 15. elokuuta 2017

Elämä

Sitä en vaihda. Tehdäänkö se selväksi. Pieniä voittoja hyvä putki. Ihmisestä itsestään lähtien. Jakelen kunniaa muille turhankin helposti sillä unohdan, että vaikka en ole olemassa olen hyvinkin paljon tässä. Morrissey laulaa..


"The dream is gone
but the baby is real
oh you did a good thing
she could have been a poet
or, she could have been a fool
oh you did a bad thing
and I'm not happy
and I'm not sad"

Tehdäänkö se selväksi.

Vuosia sitten aloitin kirjoittamaan kirjaa. Sen piti olla ysärille sijoittuva kasvutarina pojasta nimeltä Norton ja hänen näkymättömästä ystävästään nimeltä Morris. Norton on vanhempiensa ainoa lapsi, mutta hänen vanhempansa adoptoivat lapsensa mielikuvitusystävän osaksi perhettä. Ulkopuolisten silmin näytti siltä että Norton viihtyi yksin itsekseen jutellen ja koulussa hänestä puhuttiin poikana jossa kummittelee. Eräänä päivänä kouluun saapuu uusi oppilas nimeltä Leila joka kerää ympärilleen nopeasti joukon kavereita viehättävyytensä vuoksi, mutta kokee silti yksinäisyyttä joukossa. Hänen lempiyhtyeensä on The Smiths. Leila kiinnittää huomionsa Nortoniin jonka yksinäisyys ei näytä lannistaneen häntä. Hän tutustuu Nortoniin ja samalla tapaa Morrisin ensimmäistä kertaa.

Kirja on pahasti kesken. Idean voi toki varastaa, mutta olen saattanut varastaa sen joltain jo aikaisemmin. Elämä imitoi taidetta. 

Joshua Abraham Norton oli bisnesmies, mutta menetti omaisuutena sijoitettuaan Perulaiseen Riisiin. Hän julistautui yhdysvaltain kuninkaaksi vuonna 1859. Norton ensimmäinen oli yhdysvaltain ensimmäinen ja viimeinen hallitsija. Hän kiersi San Fransiscon katuja sinisessä univormussa ja tarkkaili infrastruktuurin kuntoa samalla antaen pitkiä filosofisia puheita jokaiselle joka oli kuuloetäisyydellä. Hänen seurassaan nähtiin usein kaksi kulkukoiraa nimeltä Bummer ja Lazarus. Hallitsija Norton I luhistui 1880 San Fransciscon kadulle ja kuoli sairaskohtaukseen. Hautajaisiin osallistui 30,000 ihmistä. Hänen kuuluisimpia ehdotuksia oli rakentaa silta joka yhdistäisi San Fransiscon ja Oaklandin, sekä vastaavasti tunneli joka kulkisi lahden alitse. San Fransisco-Oakland bayn silta tunnetaan myös nimellä Emperor Nortonin silta. 

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Aamiaiskone . All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig