keskiviikko 5. lokakuuta 2022

Lokakuun paletti

 
Muutto itsessään on hoidettu, jäljellä on tavaroiden purku ja muu asettuminen. Vaikeinta on rutiinin puute ja hidas aloitus. Kissa etsii uusia paikkoja minne istahtaa ja itselläkin on siinä vielä haasteita. Väsymys iski urakan jälkeen kunnolla ja ensimmäiset päivät ovat menneet sumussa. Viime kuu meni kokonaisuudessaan joko pakkaamiseen tai kipeänä ollessa, kun muuton hetki lähestyi kytkin itseni sen ajaksi pois päältä. Kriittiset päivät kuljin autopilotilla ja sivuutin puolikuntoni parilta viikolta joilla elin yksin nuudeleilla ja mehuvissyllä. Jännitin turva-avaimen löytymistä joka oli lopulta siellä missä sen pitikin. Monta asiaa kerrostui samalle jaksolle ja suurin teema oli muuton lisäksi henkilökohtaisempi muutos. Askartelin yksinään leikekirjaa pari viikkoa koska en halunnut flunssan verukkeella tarttua älypuhelimeen. Välillä tuntui jopa siltä että olin onnistumassa ylittämään huteralta tuntuvan sillan jonka alla meluaa peikkoja.
 
 
Kun vihdoin poistuin siirtymän välitilasta olen toipunut rauhassa kertakaikkisesta uupumuksesta. Kaiken piti ratketa taikaiskusta, mutta olen entistä enemmän levon tarpeessa. Välillä vilkuilen painopeittoni alta hopeanvärisen pönttöuunin takaa epäuskoisena vastapäisen seinän pystypanelointia. Olen mahdollisesti tällä hetkellä maailman onnekkain ihminen, mutta aivan liian väsynyt vielä sisäistämään sitä täysin. Odotan innolla palautumista ja kaiken toteuttamista josta olen tähän asti vain haaveillut. Vihdoin sen on minulla tässä - Aamiaiskoneen talo. Mitä kaikkea sen puitteissa keksinkään.

Nyt minulla on keittiö jossa leipoa. Nämä itsestäänselvyydet olivat niitä eniten kaivattuja ja kovin ikäviä niiden puuttuessa. Tätä onnen määrää on niin vaikeaa mitata kun urakan toimesta ei ole minusta mitään jäljellä. Siksi ei asunnon esittelyä ole vielä toviin tarjolla. Haluan silti jostain päivittää että päästään vähän eteenpäin. Omaan arkirutiiniin kuuluu meikkaaminen. Enemmän kosmetiikkaan ja kauneudenhoitoon keskittyvässä Taikalampussa-blogiin olen vuoden alusta julkaissut Ostolakossa-sarjaa, eli valikoin kokoelmastani tarkoituksella tuotteita loppuun kulutettavaksi. Päätin laajentaa periaatetta myös meikkeihin ja valitsin lokakuun teemaan sopivan värimaailman.

Nestemäisistä meikkituotteista valitsin kolme kappaletta: yhden huulille, yhden poskille ja yhden luomivärin. Ensimmäinen on Flormarin rusehtava huulikiilto jonka löysin muuton yhteydessä peilipiirongin alta. Toinen on Revolutionin poskipuna josta pidän kovasti, siksi sitä ei kannata säästellä. Kolmantena Catricen kullanhohtoinen vedenpitävä helmiäisväri joka toimii myös hyvänä luomivärin pohjustajana. Kun viimein löydän huulipunani jostain pahvilaatikosta, lisään joukkoon kauniin tumman marjaisen syysvärin.

Luomiväripaletit valikoin sointumaan keskenään, valitsin lisäksi yhden vanhaan CD-koteloon itse kasaamani kasvopaletin parilla poskipunalla ja korostusvärillä. Uskoisin näillä saavani riittävästi vaihtelua koko kuukaudeksi. Sävymaailma on tummaa ja kohtalokasta. Neutraalia ruskeaa, viininpunaisen eri vivahteita ja lämmintä ruskaa. Täydellistä tähän vuodenaikaan.

Uskallan vihdoin korkata Revolutionin Batman-sarjan silmäpaletin. Sävyiltään se on täydellinen kun taas tuotteen laatu kiistanalainen. En raaskisi tuhota siveltimellä värinappien pintaan painettuja lepakkologoja, mutta se on tehty ja hankittu käytettäväksi. Vaikka laadussa olisi toivomisen varaa se soveltuu hyvin viimeistelyyn. Saattaa jopa kunnon käytössä yllättää.

 
Kaunis viininpunainen Colourpopin luomiväripaletti on sellaisenaan turhan dramaattinen ja melkein vaatii oman erityistilaisuutensa. Mikä estää olemasta dramaattinen muulloinkin? Valitsemalla tämän lokakuulle kehoitan itseäni luomaan erityistilaisuuksia vartavasten. Laitamilla vilahtava Essencen paletti lämpimän ruskean eri sävyjä on oikein mainio. Olen käyttänyt tätä ja saman sarjan muita värivariaatioita säännöllisesti. Tähän on helppo tarttua ja sopii erinomaisesti syyssäähän. Jos näistä matkalle ottaisin yhden mukaan niin varmasti tämän.

Toinen matkailua varten mietitty ja kasattu kasvopaletti sisältää kaksi poskipunaa ja muutaman korostusvärin. Kolme erillistä pakkausta sain mahtumaan yhteen CD-koteloon ja tilansäästö reissuilla on sen ansiota huomattava. Jatkossa ostanen kaikki värikosmetiikkani mahdollisuuksien mukaan irrallisina. Kaipaan kosmetiikassa uudelleen täytettävyyttä, säilytyksen ja ihan pakkausmateriaalin säästämisen vuoksi. Tämäkin yksinään riittäisi kokonaiseen ilmeeseen mukaan ottaessa. 

 
Tämän valitsin tälle kuukaudelle yksinomaan pakkauksen takia. Nestemäinen hopeainen korostusväri kasvoille ja vartalolle pääsee ansaitulle paikalleen. Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen valintoihini. Jäämme näkemään mitä saan niillä aikaiseksi ja kuinka paljon päivittäisessä käytössä saan niitä kulumaan. Ideoita ja inspiraatiota otetaan aina vastaan. Makaaberi miellyttää.
 
+ + + 
 
Lepakkokausi nyt virallisesti avattu ja sen myötä lempivuodenaikani. Aloitan valmistelut talvehtimiseen kuin muumi ja haudon liedellä tulisia patoja. Tämä on aikaa kun juhlin laskeutuvaa pimeyttä ja sallin itseni muistaa sisäisen romanttisen synkistelijäni. Vierailen läpi klassista kauhua tai kirjoitan sitä itse kynttilänvalossa kuten on tyylille ominaista. Taustamusiikkina tuulen ulvontaa ja rikkinäinen musiikkirasia. Se lyhyt aika vuodesta kun kaiken kumman ja karmivan keskellä olen kotonani.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Aamiaiskone . All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig