keskiviikko 8. huhtikuuta 2020

Kylpyhuone

Karanteeni on sellaista kotikissan elämää. Virikkeettömyys tylsistää ja aiheuttaa stressiä, on näytettävä huonekaluille taivaan merkit. Meillä on kissan kanssa uusi rutiini. Kun vihdoin saan aamuyöstä unta, hän auringon noustessa puskee päätään korutelineeseen herättäen minut kilinään ja nousen antamaan tälle aamupalaa mennen heti takaisin nukkumaan. Ei pitäisi palkita sellaisesta käytöksestä, mutten jaksa välittää. Ymmärrän pikkuista paremmin kuin koskaan ja haluan antaa hälle kaiken periksi. Uhrasin paremman puutteessa leikkikaluksi ohuen vyön josta en koskaan pitänyt, kissa tykkää. Päivittäinen harjaaminen on myös kiva ja hyvä niin, näin kevään kynnyksellä villakoirien määrä on räjähtänyt käsiin karvanlähdön takia. Aloitin vihdoin kevätsiivouksen senkin vuoksi että hänellä olisi enemmän tilaa riehua.

Yritän löytää siivoamiseen järkevää systeemiä. Jaottelen jokaiselle päivälle yhden osa-alueen johon paneudun tavallista tarkemmin. On paljon mistä luopua ja laittaa eteenpäin, samoin alennan kynnystäni ihan roskiin heittämisestä. Ajatuksena on, että kun olen tehnyt kämpän kokoisen kierroksen tulevien viikkojen mittaan, aloitan sen alusta. Kirjoitan etenevän siivouksen vaiheet erikseen listalle josta on helppo katsoa missä järjestyksessä olisi hyvä jatkaa ylläpitoa. Olen myös onnistunut ehdollistamaan itseni sille että etsin tubesta mixtapeja joiden soidessa paneudun itse asiaan. Se toimii myös pysymään jotenkin kartalla ajankulusta. Tässä muutama: 1 2 3

Kauneudenhoidon teeman mukaisesti siivosin kylpyhuoneen. Se on sopivan eristetty tila muusta asunnosta josta on hyvä aloittaa. Eilisen iltapuhteeksi kävin läpi ja putsasin peilikaapin, pesin vessan ja lavuaarin. Tänään pesin ammeen, lattiat ja seinät. Samoin pesutuotteiden säilytyskorit kaipasivat putsaamista. Tarvitsen enempi säilytystasoja ja lisään hankittavien listaan pienen kylppärirullakon, mielellään vaaleanpunaisen. Ja söpön maton.Pimeässä hohtavat delfiinit ovessa näyttävät tien pimeällä.


Kylppäri on kompakti ja tila loppuu aina kesken. Fiksut ratkaisut on aina tervetulleita.


Perhoset kaunistaa rumia ritilöitä ja venttiilejä.


Pehmeä vessanistuin on kenties parhaita kylppärihankintoja, sen pesee helposti ja pysyy siistinä. 
Takapuoli arvostaa kun se saa koskettaa sateenkaarta heti aamusta.


Lidlestä hankittu annostelija saniteettiliinoille jossa tuli yksi paketti mukana, niitä saa hankittua erikseenkin. Tuunasin purkin sievemmäksi kiiltokuvalla ja valkoisella kynsilakalla. Alkuperäinen logo ei miellyttänyt silmää ja vibojen pitää mätsää.


Kirppikseltä löytynyt hempeä veskirullateline oli kaikkea sitä mitä en tiennyt tarvitsevani. Kuorimakintaat kuivaharjaukseen voisi tietysti sopia sävymaailmaan, mutta aina ei voi saada kaikkea. Vieressä vanulappuja ja klipsit lämpörullille.


Mietin pitkään mihin tällaisia turhakkeita asettelisi kun lahjaksi sain. Ruusun mallisia saippuoita joita ei kehtaa käyttää muttei säilyttää kaapissakaan. Se toimii hyvin kukka-asetelmana lavuaarin reunalla ja hädässä myös varasaippuana.


Tokmannilla myytiin eurolla nippu sydämenmallisia yleispesusieniä ja niitä on pakko noutaa varastoon pari pakettia lisää. Kyljessä pesupähkinäsaippua tahranpoistoon.


Perhoset valvovat.


Istuma-ammeen maali lohkeilee siihen malliin ettei sitä saa kauniimmaksi vaikka kuinka jynssäisi hoitoaineen jämiä irti. Se ajaa kuitenkin asiansa vaikka laidan yli kiipeäminen on aina jännitysnäytelmä.


Ideaali paikka uimapuvun kuivaamiseen.


Purkkien määrä on kohtuuton, sievät säilytyskorit tuovat järjestystä kaaokseen. Olen yrittänyt parhaani mukaan jaotella vartalo-ja hiustuotteet, mutta ne kyläilevät toistensa luona heti kun käännän selkäni.


Suihkumyssy tekee elämästä hieman helpompaa.


Tiedättekö sen kun jokin on niin hirveä että se on ihana. Se ei suinkaan kuvasta itseäni, mutta kun vihdoin hyväksyin makuni kaikelle mauttomalle olen ollut onnellisempi ihminen.

Jos saisin valita, kylpisin kuin Jayne Mansfield.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Aamiaiskone . All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig