tiistai 26. helmikuuta 2019

Pyykkipäivä


Onnea on huoltoavain naapuritalon pesutupaan. Tässä mun pienessä neliössä on tilaa krumeluurille muttei mitenkään hyödyllisille kodinlaitteille. Ruoan voi lämmittää uunissa ja pyykkinsä pestä tästälähin piha-aidan toisella puolen. Näillä pienillä arjen toimivuuksilla on valtavasti väliä. Olen riittävän pitkään haaveillut tuoksuvan huuhteluaineen käytöstä ja näin sekin toteutettiin. Kausituoksuna persikka-sitruuna smoothie, kun näin kevään tullessa kaipaan jotain trooppisempaa. Eteisessä seisoo hajustelyhty versiona eksoottinen kookos. Viimeisimpänä tuoksukynttilänä iso lasinen vadelma hajunaan ilmetty muumilimppari. 


Ensimmäinen pyykkierä paljastaa mieltymykseni oloasuihin ja alusmekkoihin. Haluaisin nähdä sieviä kesähepeneitä samassa suhteessa jospa ne kutsuisivat useammin ulos leikkimään. Viettäminen ja viihtyminen on kaksi eri asiaa, mutta laittautumisen vaiva kannustaa kotihiirtä tulemaan kolostaan. Pitää ensin viihtyä itsessään ennen kuin edes harkitsee viettämistä seurassa. Tosin en ole nähnyt seuraa tarpeellisena viettämisen osalta ja usein riittää yksinään lyhyen lenkin verran maisemia sanoakseen viettäneensä. Enkä minä oikeasti ole yksin kotona. Täällä asuu hiiren seurana kissa ja jokainen hänen kanssaan vietetty hetki on maailman paras. Ja nämä vaatteista nyppimäni nukkapallot ovat kaikki hänestä lähtöisin.

Pesutuvan lisäksi löysin tämän talon ullakon. Kuinka mainio. Toki puhtaan pyykin ripustamista varten, mutta näen sille paljon kuvauksellista potentiaalia. Tällaista olen etsinyt ja riitti että kiipeän kaksi kerrosta ylemmäs. Olen turhan hidas näihin liittyen. Parempi kuitenkin tässä kohtaa kuin ei milloinkaan. Tällaista tilaisuutta ei sovi hukata.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Aamiaiskone . All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig