sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Kirppistelyä pt.12


Kaupunkiin aukesi uusi kirpputori nimeltä Vorssan Likka jonka virallinen avajaispäivä oli 3.10. lauantaina. Ahkerana kirppistelijänä tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta kun itse olen varannut myyntipöydän, avajaistarjous oli liian hyvä ohitettavaksi joten kaverin kanssa päätettiin ottaa oma pöytä kuukaudeksi. Tiesin kuitenkin ennalta että paatuneena löytöjen etsijänä todennäköisesti haalin samalla mitalla tavaraa takaisin kuin mistä luovun. Olin oikeassa.

Lauantaiaamuna uuden kirpputorin eteen alkoi ennen aukeamista muodostumaan jonoa. Innokasta väkeä kerääntyi ovien taakse kuin kauan odotettuna ensi-iltana. Kun ovet lopulta aukesivat nappasin talteen parhaat löydöt joita olen hetkeen tehnyt. Maatuskakolmoset eivät ole settinä kenties täydellinen, mutta ideoin niistä itselleni säilytysrasioita joten näin on oikeastaan parempi.


Hattulaatikkoa olen etsinyt jo pitkään. Tällainen matkaversio tarttui mukaani enkä voisi olla siihen tyytyväisempi. Kunto on hyvä ja saan siinä säilytettyä uhkaavasti kasvavaa hattukokoelmaani, mutta myös tarvittaessa saan siihen jemmattua esiintymisasun tarpeistoineen keikkareissuille mukaan. Pidän silmäni yhä auki kauniille toistensa päälle pinottaville hatturasioille, mutta ne tuntuvat olevan kiven alla. Tämä kuitenkin yhdistää ulkonäön ja käytännöllisyyden joten ehdottomasti löytöreissun paras.


Ihailen syksyisin kaikkea noitamasta ja sisäinen vintagetätini tulee esiin. Kengät tuntuivat erityisen hyviltä jalassa ja niillä viimeistelee kotiopettajarluukin viittoineen päivineen.


Perinteinen savipata eli römertopf on ollut hakusessa siitä lähtien kun sellainen napattiin silmieni edestä. Olen innostunut erilaisista pataruuista ja tekee mieli nostalgioida mummon vanhojen reseptien parissa. Siihen mahtuu vaikka kokonainen broileri. Olisiko mautonta viettää tänä vuonna Kiitospäivää suomalaisittain? Tai siis tuskinpa se mautonta tulisi olemaan.


Venytetyillä korvilla ei erityisemmin tavallisia korviksia kanneta. Olen kuitenkin keksinyt pätevän ratkaisun jolla saan pidettyä korvakoruja kunhan niissä on riittävän suuri ornamentti peittämään korvannipukan kokonaan. Koska en venytyksistäni halua koskaan luopua, se on hyvä kompromissi kun halajan jotain perinteisempää korvista asusteeksi. Teen tekniikasta joku päivä kokonaan oman päivityksen koska tiedän etten ole ainoa joka on sellaista etsinyt. 

━━━━━━༻❁༺━━━━━━

Vorssan Likka on toivottu uutuus kaupungin kirpputoreihin ja paikan koko fiilis oli valoisa ja kutsuva. Ehdottomasti jokaisen kannattaa se tsekata ja tukea uutta yrittäjää näinä poikkeuksellisina aikoina. Mukavaa kun alueelle tulee uutta eloa ja kun Likka saa lupaamansa kahvion kunnolla pystyyn näen hyvin viettäväni siellä aikaa useinkin. 

Nautitaan kaikki kauniista syksystä!

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Aamiaiskone . All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig