maanantai 6. toukokuuta 2019

Puuterirasia


Löysin tämän puuterirasian vuosia sitten, sen kansi oli pahasti pinttynyt eikä kuvioinnista saanut juuri selvää. Kauneusrutiinini alkuvaiheissa käytin runsaasti kookosöljyä vartalolla. Täytin puuterirasian perunajauhoilla ja öljyämisen jälkeen puuteroin itseni mattaiseksi. Tuoksuin kuulema suurelta kaurakeksiltä. Myöhemmin opin hillitsemään ja puuteroinnin askel jäi tarpeettomaksi, mutta ajatuksena oli kenties saada sisällytettyä kaunis rasia osaksi rutiinia ennemmin kuin sen käytännöllisyys. 


Se kiersi aikansa muuttolaatikosta toiseen. Sommittelin sen aina osaksi kauneuspöytää, mutta sen todellinen tarkoitus jäi huomiotta. Erään kerran sain mieleeni yrittää vaaleentaa pinttynyttä kantta C-vitamiiniliuoksella ja monen illan liuottamisen jälkeen sen herkkä kuviointi alkoi erottumaan. Jatkoin sitä kunnes värjäymien alta paljastui riippumatolla lepäilevä neito. Tunnistin oitis itseni. 


Jäin miettimään miten saisin herkästä esineestä kaikkensa irti ja kehitin mielessäni reseptin. Tämä ensiyritelmäni onnistui odotusten mukaisesti, mutta vaatisin silti jatkokehittelyä. Suhteiden parempaa määrittelyä kuin mitä silmämääräisesti arvioin. Komponentit pysyisivät kuitenkin samoina ja kukin löytänee raaka-aineet omista kaapeistaan. Muutamalla ekstrasilauksella ja niiden variaatioilla siitä saa helposti omannäköisensä ihanan turhan ylellisyyden.


Resepti löytyy alta


Irtohohtopuna poskille, perunajauhoja ja teehen sopivia kuivattuja ruusunnuppuja.


Turhaksi jäänyt mineraalihohtopuna oli niin kimmeltävä ettei sille löytynyt koskaan käyttöä. En kuitenkaan luopunut siitä juuri tämänkaltaista ideaa varten. Sävy oli upea vaikken kertakaikkisesti ymmärtänyt miten tätä olisi voinut kutsua poskipunaksi. Tässä reseptissä sen tarkoituksena on tehdä arkisesta perunajauhosta juhlavaa ja vaikken käyttäisi vartalopuuteria kokovartalon puuterointiin. Voin käyttää sitä hillitysti niinä aikoina kun tarvitsen elämääni hieman enemmän hohtoa. 


Rakastan hajusteita ja yhteen aikaan mitä makeampi sen parempi. Parashan tällaiseen olisi kotitekoiseen kosmetiikkaan tarkoitettu tuoksuöljy, mutta tyydyn nyt ensisijaisesti siihen mitä löydän valmiiksi kotoa. Lushin kiinteä hajuvesi kelvatkoon ja kaivoin peukalonkynnen verran tuoksuvahaa erilliseen astiaan. Lisäsin joukkoon pari lusikallista perunajauhoja ja uutterasti vaivasin niitä sormieni välissä tasaiseksi seokseksi. Lusikoin jauhoja lisää tarpeen mukaan. Olin tietoinen että yritelmäni saattaisi epäonnistua, mutta sitkeän vaivaamisen jälkeen onnistuin likimain tavoitteiden mukaisesti. 


Sekoitin hajustetun jauhon, puolitoista teelusikallista irtohohtopunaa ja tavallisen perunajauhon erillisessä astiassa keskenään sekaisin syömäpuikolla ja suhteutin kaiken tuntuman mukaan.


Lopuksi kaadoin seoksen puuterirasiaan ja ripottelin päälle kuivia ruusunnuppuja.


Se kuuluu omiin mieltymyksiini että jokaisella esineellä on tarkoituksensa ja kaikelle löytyy oma kaunis rasia. En ole koskaan kuulunut niihin joilla on tarvetta lokeroida kohtaamaansa, ajattelisin ennemmin että jokaiselle on koti. Keräilykappaleena tyhjä puuterirasia on ihastuttanut oman aikansa, mutta kaipaan suurempaa syventymistä asioiden estetiikkaan. En määrittele itseäni esineiden kautta, vaan niiden ideoiden ja ajatusten kautta jotka minua niissä inspiroi. Niiden tarkoitus on keksitty kauan ennen minua, se jää omalle vastuulleni löytää niistä vastaava ilo mihin se on luotu. Koska vaikka nykymaailma tarjoilee uutuuksiaan edullisina oikoteinä ja monesti se houkuttelee, on liian helppoa hukkua paljouteen. Valitsen tämän tien koska se on parempi. Kaikki on jo keksitty sanoo isäni, ottaisit rennommin.


SHARE:

2 kommenttia

  1. Mistä noita ruusunnuppuja saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iltaa! Pahoittelen myöhäistä vastausta, huomasin kommentin vasta juuri. Hankin purkin ruusunnuppuja Pariisista aasialaisesta ruokakaupasta teehyllyltä. Hyvässä lykyssä kannattaa kurkkia Suomenkin Aasiakaupat sillä silmällä. Jos ei kuitenkaan löydy, niin kannattaa kysyä irtoteetä myyvistä paikoista. Helsingissä "The Ounce" ainakin myi.

      Poista

© Aamiaiskone . All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig